Certyfikaty jakości
Chcąc skutecznie podnieść jakość świadczonych przez nas usług, a także wykazać wagę, jaką w ramach prowadzonej działalności przywiązujemy do zapewnienia bezpieczeństwa żywności w marcu 2019 roku wdrożyliśmy Międzynarodowy Standard Żywności – FSSC 22000. FSSC 22000 jest wiodącym na świecie, niezależnym, systemem certyfikacji łańcucha żywnościowego opartym na międzynarodowej normie ISO 22000. Zatwierdzony w 2013r. przez Globalną Inicjatywę Bezpieczeństwa Żywności skupia się na skutecznym i nowoczesnym zarządzaniu procesami produkcyjnymi, zagrożeniami żywności oraz działaniami zgodnymi z najlepszymi praktykami dotyczącymi higieny produkcji.
Gwarantuje, że nasza firma przeszła przez gruntowne i bardzo rygorystyczne kontrole, co pozwoliło na wydajniejsze zarządzanie ryzykiem poprzez usystematyzowanie działań dotyczących produkcji bezpiecznej żywności. Jesteśmy wiarygodnym partnerem biznesowym, docenianym przez kontrahentów w kraju, jak i poza jego granicami.
Wciąż rozwijający się rynek ekoproduktów, a także wysoka świadomość konsumentów i duża rozpoznawalność oznakowania certyfikowanej żywności sprawiły, że od 2008 roku podjęliśmy się ekologicznej produkcji. Dostarczamy do naszych klientów zboża i ich przetwory o najwyższej jakości, wolne od szkodliwych nawozów i pestycydów. Firma ciągle poszerza swoją wiedzę , śledzi pojawiające się trendy, unowocześnia produkty i rozwija strategie marketingowe.
W ofercie Młyna znajduje się szeroki wybór produktów bezglutenowych. Znaczek „przekreślonego kłosa” znajdujący się na opakowaniach naszych produktów oznacza, że są one kontrolowane i rekomendowane przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Wszystkie produkty z deklaracją bezglutenowości poddawane są badaniom na obecność glutenu z zastosowaniem metody Elisa Mendez R5 w naszym laboratorium zakładowym.